Popis najboljih kredita

Trajanje
do 18 mjeseci

Iznos kredita
75 EUR - 4000 EUR

EKS max
7.26%

Trajanje
do 18 mjeseci

Iznos kredita
75 EUR - 4000 EUR

EKS max
7.26%

Trajanje
do 18 mjeseci

Iznos kredita
75 EUR - 4000 EUR

EKS max
7.26%

Trajanje
do 18 mjeseci

Iznos kredita
75 EUR - 4000 EUR

EKS max
7.26%

Kako otvoriti račun u inozemstvu?

Bankovni račun u inozemstvu

Ukoliko živite u nekoj drugoj državi, odnosno u nekoj od zemalja Europske unije, imate mogućnost i pravo na otvaranje bankovnog računa za plaćanje. Vi kao fizička osoba možete si otvoriti račun koji će vam služiti za vođenja priljeva sredstava bilo od plaće, mirovine, honorara, alimentacije, invalidnine, gotovinskih i bezgotovinskih uplata. Vlasnici takvog računa mogu bez problema podizati kao i uplaćivati gotovinu u domaćoj ili stranoj valuti bez ikakvih ograničenja kada su i pitanju iznosi. Također, možete primati uplate na svoj račun te vršiti bezgotovinska plaćanja i prijenose. Osim toga, sa svojim računom u inozemstvu, vi možete ujedno si ugovoriti brzi kredit kod kreditne kuće. Brzi kredit je odlična opcija ukoliko vam je pod hitno potreban dodatni novac kako biste riješili neke hitne situacije poput primjerice plaćanje automehaničara, kupovine nove perilice rublja ili pokrivanje nekog duga koji je došao na naplatu. U samo par minuta možete riješiti cijeli proces ugovaranja, i već isti dan će vam doći isplata novca.

Kako otvoriti račun u stranoj zemlji

Otvaranje računa kao fizička osoba u inozemstvu je jednaki proces kao i otvaranje računa kod nas. Trebate samo otići do željene banke kod koje želite otvoriti svoj bankovni račun, bilo da je to žiro, tekući ili devizni račun u pitanu. U sklopu procesa morate ćete razne formulare popunjavati i papire potpisivati, ali sve to ćete riješiti taj isti dan. Kod računa fizičkih osoba nema toliko komplikacija kao što to ima kod otvaranja računa za pravne osobe. Kada ste riješili svu papirologiju, jedino što morate je pričekati da vam kartica i PIN budu spremni za pokupiti. Ovo je nešto što varira od banke do banke, isto kao i kod nas. Kod nekih morate osobno doći i pokupiti si karticu i PIN, ili samo PIN dok će vam kartica doći na vašu kućnu adresu, dok kod nekih oni šalju i jedno i drugo na vašu adresu. Obično su ove stvari gotove kroz tjedan do maksimalno dva tjedna.

Kako otvoriti račun kao pravna osoba

Pravne osobe mogu pak otvoriti nerezidentni račun na kojemu se vode novčana sredstava od tog nerezidenta na osnovi ugovora koji su sklopili između sebe i banke. S takvim ugovorom se regulira otvaranje računa ili pak štednog uloga, evidentiraju se transakcije, izrađuje se izvješće o prometu i stanju na računu, radi se obračun i pripis kamata te se regulira ako dođe do zatvaranja računa. Kako bi se mogao otvoriti račun za pravne osobe u inozemstvu, prvo morate imati identifikacijski broj koji izdaje porezna uprava odnosno ministarstvo financija u stranoj zemlji. Potom, trebate odabrati banku i kontaktirati njihov odjel za nerezidente, te ih trebate pitati koja će vam sva dokumentacija biti potrebna za otvaranje računa. Naposljetku kada ste saznali koji će vam sve papiri i dokumenti trebati, morate ih sve prikupiti, isprintati te popuniti sve bitne formulare unaprijed. Zatim, ugovorite sastanak u željenoj poslovnici banke kako biste mogli pokrenuti otvaranje računa za nerezidente.

Usporedi sve kredite odmah!

         
Ocjena: 4.6 / 5 (285 ocjena)

Početna » Kako otvoriti račun u inozemstvu?