Popis najboljih kredita

Trajanje
do 18 mjeseci

Iznos kredita
75 EUR - 4000 EUR

EKS max
7.26%

Trajanje
do 18 mjeseci

Iznos kredita
75 EUR - 4000 EUR

EKS max
7.26%

Trajanje
do 18 mjeseci

Iznos kredita
75 EUR - 4000 EUR

EKS max
7.26%

Trajanje
do 18 mjeseci

Iznos kredita
75 EUR - 4000 EUR

EKS max
7.26%

Kako uštedjeti na kupnji?

Kako uštedjeti novac pri kupovini tijekom inflacije

Ukoliko ste u zadnje vrijeme kupili namirnice, bijelu tehniku, benzin, nekretninu ili nešto drugo, sigurno ste primijetili kako su cijene drastično porasle. Prema prošlogodišnjim podacima, inflacija je dosegla visoku razinu od 8,5 %, što znači da je ona doživjela najveći skok u zadnja 4 desetljeća. Zašto je došlo do naglog skoka cijena? Cijene su skočile radi raznih čimbenika, no ekonomisti se slažu kako su glavni razlozi višegodišnja pandemija Covid-a i sadašnji rat u Ukrajini. Danas mnogi od nas nemaju iskustva u štednji novaca, kao ni u pametnom trošenju ili planiranju proračuna. Kako uštedjeti novac pri kupovini tijekom inflacije?

Za početak, svaki financijski stručnjak će naglasiti kako je potrebno napraviti jasne prioritete koji se tiču vaših financija. Što ovo znači? Najjednostavnije objašnjeno, potrebno je kupovati samo ono što vam je zaista potrebno i luksuzne kupnje staviti po strani. Kako uštedjeti novac? Kada kupujemo samo ono što nam je potrebno možemo primijetiti kako nam ostaje višak novaca kojeg možemo staviti sa strane. Što ako si jednostavno ne možete priuštiti štednju radi velikih troškova? U tom slučaju je najbolje napraviti vlastiti financijski plan i pregledati svoje prihode i troškove. Isto tako, gotovinski krediti vam mogu pomoći da lakše dođete do željenog novca.

Savjeti kako uštedjeti prilikom kupnje namirnica i ostalih kućnih potrepština

Budimo realni, današnji život nikako nije jeftin. Ukoliko se želite hraniti kvalitetno i voditi donekle kvalitetan život, morate biti svjesni da ćete za to platiti određenu cijenu. Kako uštedjeti dok kupujemo? Stručnjaci savjetuju sljedeće: Prije kupnje provjerite kućne zalihe – Prije kupnje namirnica obavezno provjerite što vam nedostaje u domu i navedeno stavite na popis. Popis koji ćete ponijeti u kuhinju će biti vaša vodilja za pametnu i štedljivu kupnju. Uspoređujte razne cijene i gledajte akcije – Danas gotovo svaka trgovina ima tjedne ili mjesečne akcije koje je dobro istražiti. Ukoliko nemate veliki budžet, poželjno je da kombinirate kupnju u više trgovina. Prema navedenom načinu kupnje možete uštedjeti (važno je uzeti u obzir daljinu dućana kako ne bi potrošili na gorivo).

Planirajte obroke – Pametni špeceraj se svodi na planiranu kupnju. Prije sastavljanja popisa sastavite tjedni jelovnik i prema njemu kupujte potrebite namirnice. Ne zalazite u odjeljke koji vam nisu potrebni – Držite se onoga što vam je zaista bitno. Odlaženje na nepotrebne odjeljke može rezultirati impulzivnom kupnjom koja premašuje vaš planski budžet. Pretplatite se na primanje newsletter-a i kupona – Mnogi dućani nude besplatnu pretplatu na newsletter-e i slanje kupona. Ovako ćete uvijek biti informirani o najnovijim akcijama i popustima. Kako uštedjeti ne mora biti težak proces, bitno je samo krenuti.

Kako uštedjeti uz vođenje kućnog budžeta

Nažalost nismo svi u situacijama kada nam par eura ne igra veliku ulogu. Kako uštedjeti uz vođenje kućnog budžeta? Za početak, najbolje je zapisivati koliko ste gdje potrošili i na što, ili čuvati račune. Pogledajte dobro da li vam je sve zaista trebalo ili ne, da li ste mogli na nečemu uštedjeti ili ne. Sljedeći put kad krenete u planiranu kupnju zapitajte se da li vam je nešto zaista potrebno ili možete bez toga. Vođenje vlastitih financija će nam dati bolji uvid u to na što i koliko trošimo. Koliko je pametno potrošiti na kupnju?

Ovo zavisi od vaših potreba. Stručnjaci savjetuju da bi se trebala izbjegavati svakodnevna kupnja, te da bi se ona trebala prebaciti na tjednu ili mjesečnu bazu radi smanjenog troška. Kako uštedjeti kreče od nas samih. Mnogima je teško odreći se određenih luksuza, no ako želimo uštedjeti koji euro upravo je to potrebno. Povremeni luksuzi i impulzivne kupnje su sasvim u redu, no treba paziti da one ne prerastu u navike, kao i zaduženja koja mogu dodatno opteretiti vaš kućni budžet. Budite uvijek jedan korak naprijed, i dobro razmislite o tome što vam je zaista potrebno.

Usporedi sve kredite odmah!

         
Ocjena: 4.8 / 5 (535 ocjena)

Početna » Kako uštedjeti na kupnji?